Skwalan

Jeden z najbardziej wszechstronnych emolientów. Cenny składnik ochronnej warstwy lipidowej skóry oraz włosów, pozyskiwany z trzciny cukrowej. Po 25. roku życia produkcja skwalanu w organizmie zmniejsza się, przez co jego niedobory wymagają uzupełniania w formie prostych zabiegów kosmetycznych. Skwalan, w formie naturalnego, lekkiego olejku, wzmacnia strukturę skóry, nawilżając ją, odświeżając i chroniąc. Przyspiesza regenerację naskórka, zabezpieczając przed negatywnym wpływem czynników środowiskowych. Polecany jest każdej osobie po 20. roku życia: nie podrażnia, nie uczula, wzmacnia włosy oraz zmniejsza drobne linie i zmarszczki. Efektywnie poprawia elastyczność skóry przy cerze dojrzałej.

Występuje w wersji:
pojemność 15 ml – butelka szklana
pojemność 50 ml – butelka szklana

 

Dodatkowe informacje

Dostępne pojemności

15 ml, 50 ml

Składniki

Squalane

Pin It on Pinterest

Share This